Μοντέρνα συνταγή για παρασκευή ποτών με την τεχνική του Sous vide

Sous vide Orgeat

Σ
Συστατικά
* 90 gr αμύγδαλα τεμαχισμένα ή κομμένα, φρυγανισμένα
* 165 gr λευκή ζάχαρη
* 155 gr νερό
* 1 gr αλάτη Kosher
* 3 1/2 gr orange flower water
* 15 g Disaronno Originale
Για τα αμύγδαλα
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC.
* Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα.
* Ψήνουμε για 6 λεπτά.
Όταν τα αμύγδαλα κρυώσουν αρκετά, τα περνάμε από τον πολτοποιητή για να τα κόψουμε. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
Orgeat
* Προθερμαίνουμε το νερό στο sous vide στους 70ºC.
* Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
* Προσθέτομε τα αμύγδαλα.
Κάνουμε vacuum το μείγμα μας και μαγειρεύουμε στους 70ºC για μια ώρα.
* Έπειτα περνάμε το μείγμα μας από ένα σουρωτήρι και ένα πανί, πιέζοντας όσο πιο πολύ μπορούμε.
* Κρυώνουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το orange flower water και το Disaronno.

Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο και το διατηρούμε για 1 μήνα. Ωστόσο το άρωμα θα μειωθεί.

Comments

comments