Sous vide Orgeat
Συστατικά * 90 gr αμύγδαλα τεμαχισμένα ή κομμένα, φρυγανισμένα * 165 gr λευκή ζάχαρη * 155 gr νερό * 1 gr αλάτη Kosher * 3 1/2 gr orange flower water * 15 g Disaronno Originale | Για τα αμύγδαλα *Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC. * Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα. * Ψήνουμε για 6 λεπτά. Όταν τα αμύγδαλα κρυώσουν αρκετά, τα περνάμε από τον πολτοποιητή για να τα κόψουμε. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη. Orgeat * Προθερμαίνουμε το νερό στο sous vide στους 70ºC. * Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. * Προσθέτομε τα αμύγδαλα. Κάνουμε vacuum το μείγμα μας και μαγειρεύουμε στους 70ºC για μια ώρα. * Έπειτα περνάμε το μείγμα μας από ένα σουρωτήρι και ένα πανί, πιέζοντας όσο πιο πολύ μπορούμε. * Κρυώνουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το orange flower water και το Disaronno. |
Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο και το διατηρούμε για 1 μήνα. Ωστόσο το άρωμα θα μειωθεί.