Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μοντέρνα συνταγή για παρασκευή ποτών με την τεχνική του Sous vide

    Sous vide Orgeat

    Σ
    Συστατικά
    * 90 gr αμύγδαλα τεμαχισμένα ή κομμένα, φρυγανισμένα
    * 165 gr λευκή ζάχαρη
    * 155 gr νερό
    * 1 gr αλάτη Kosher
    * 3 1/2 gr orange flower water
    * 15 g Disaronno Originale
    Για τα αμύγδαλα
    *Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC.
    * Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα.
    * Ψήνουμε για 6 λεπτά.
    Όταν τα αμύγδαλα κρυώσουν αρκετά, τα περνάμε από τον πολτοποιητή για να τα κόψουμε. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
    Orgeat
    * Προθερμαίνουμε το νερό στο sous vide στους 70ºC.
    * Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    * Προσθέτομε τα αμύγδαλα.
    Κάνουμε vacuum το μείγμα μας και μαγειρεύουμε στους 70ºC για μια ώρα.
    * Έπειτα περνάμε το μείγμα μας από ένα σουρωτήρι και ένα πανί, πιέζοντας όσο πιο πολύ μπορούμε.
    * Κρυώνουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το orange flower water και το Disaronno.

    Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο και το διατηρούμε για 1 μήνα. Ωστόσο το άρωμα θα μειωθεί.