Σπαράγγια
Στην Ελλάδα τα σπαράγγια εμφανίστηκαν σαν άγρια, αυτοφυές φυτά σε υγρές ημιορεινές περιοχές. Γρήγορα εκτιμήθηκε η αξία τους για τις διάφορες φαρμακευτικές και διαιτητικές τους ιδιότητες, γι’ αυτό και άρχισε η εντατική καλλιέργειά τους.
Συστατικά:
20 τεμάχια σπαράγγια ή 453gr
60gr ελαιόλαδο
Αλάτι Kosher
Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:
▪ Μια συσκευή immersion circulator – sous vide
▪ Ένα συσκευαστικό vacuum
▪ Σακούλες συσκευασίας vacuum
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το νερό στο gastronom στους 90°C.
2. Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το ξυλώδες στέλεχος.
3. Τοποθετούμε τα σπαράγγια και το λάδι στην σακούλα και σφραγίζουμε.
4. Τοποθετούμε την σακούλα στην λεκάνη με το προθερμασμένο νερό και τα αφήνουμε για 4 λεπτά.
5. Αφαιρούμε την σακούλα με τα σπαράγγια από την λεκάνη και ανοίγουμε την σακούλα. Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
TIP:
Εάν μαγειρεύουμε τα σπαράγγια για να τα έχουμε έτοιμα για αργότερα, αφού τα αφαιρέσουμε από την σακούλα, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και πάγο. Για να τα ξαναζεστάνουμε, προθερμαίνουμε το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι μας, ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε έως ότου ζεσταθούν.
Χρόνος μαγειρέματος 4 λεπτά στους 90°C
Τα υλικά που προτείνουμε είναι για 2-3 μερίδες