Εύκολη συνταγή για Fajitas
Κάθε νύχτα μπορεί να είναι μια φιέστα, όταν βγάζεις μια σακούλα με κρέας fajita και λαχανικά από την κατάψυξη. Προετοιμάστε και γευματίστε μέχρι και 4 ημέρες ή καταψύξτε και ξαναζεστάνετε μέχρι και 6 μήνες!!
Συνταγή για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 65 λεπτά
Υλικά
● 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο ή 1 μπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο.
● 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
● 1 κουταλιά της σούπας μίγμα μπαχαρικών για fajitas (μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο, κόλιανδρο, φλούδα λεμονιού, ρίγανη, μαϊντανό, πιπέρι cayenne).
● 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες.
● 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες.
● 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.
● Αλάτι χονδρό και μαύρο πιπέρι για την γεύση.
● 8 πίτες tortillas.
● Κρέμα γάλακτος
● Τυρί κίτρινο τριμμένο
● 2 limes κομμένα στα τέσσερα.
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προγραμματίστε το immersion circulator – sous vide στους 74°C για το κοτόπουλο ή στους 60°C για το μοσχάρι.
Βήμα 2: Κρατήστε χωριστά το κρέας και τα λαχανικά, προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών για fajitas, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3: Τοποθετήστε τα λαχανικά και το κρέας σε ξεχωριστές σακούλες και σφραγίστε της με το vacuum.
Βήμα 4: Τοποθετήστε τις σφραγισμένες σακούλες μέσα στη λεκάνη που έχετε ήδη τοποθετήσει το immersion circulator και μαγειρέψτε για 60 λεπτά.
Βήμα 5: Εάν σερβίρετε άμεσα, αφαιρέστε το μοσχάρι ή το κοτόπουλο από τις σακούλες και κόψτε το σε φέτες. Εάν θέλετε να το σερβίρετε αργότερα αφαιρέστε την σακούλα από τον κάδο με το immersion circulator και τοποθετήστε το σε λεκάνη με παγωμένο νερό.
Βήμα 6: Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 7: Σοτάρετε το κρέας και τα λαχανικά μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο καφετί χρώμα.
Βήμα 8: Σερβίρετε με ζεστές πίτες tortillas, κρέμα γάλακτος, τυρί και limes.
Καλή σας όρεξη !!