Τα BURGER KING εγκρίνουν το σύστημα φιλτραρίσματος λαδιού VITO
Το τηγάνισμα είναι μια σύνθετη και δυναμική διαδικασία. Το λάδι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά την διάρκεια τηγανίσματος διασπάτε. Οι δείκτες μέτρησης αυτής της διαδικασίας (TPM αριθμός πολικών σωματιδίων) αυξάνονται και το λάδι πρέπει να φιλτραριστεί ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε για μερικές ακόμη χρήσεις και έπειτα να αντικατασταθεί με νέο. Η συσκευή VITO φιλτράρει το λάδι όταν η φριτέζα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Έχοντας στην βάση της, η οποία τοποθετείτε στον κάδο της φριτέζας, φίλτρα που συλλέγουν το λάδι και το επεξεργάζονται, η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός 4 λεπτών όπου και το μηχάνημα σβήνει μόνο του. Διατίθεται σε διάφορα μοντέλα κατάλληλα για κάδους λαδιού χωρητικότητας από 18λίτρα έως και μεγαλύτερα των 80 λίτρων. Τέλειο συμπλήρωμα για την συσκευή VITO είναι και ο σένσορας λαδιού όπου μετρά την πολικότητα των σωματιδίων.