Ψαρόπιτα
Δημιουργήστε κάτι διαφορετικό όπως μια ψαρόπιτα με φρέσκα υλικά και ξαφνιάστε τους καλεσμένους σας!!
Συνταγή για 6-8 άτομα
Υλικά
● 50gr βούτυρο.
● 50gr αλεύρι.
● 300gr κρέμα γάλακτος.
● 200gr ψάρι.
● 4 φρέσκα κρεμμυδάκια.
● 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό.
● 250gr σολομός κομμένος σε κομμάτια.
● 250gr φρέσκες γαρίδες.
● 50gr μπιζέλια κατεψυγμένα
● 3 αυγά βρασμένα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε πουρέ πατάτας τόσο ώστε να καλύψει το ταψάκι που έχουμε επιλέξει.
Βήμα 3: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Βήμα 4: Προσθέτουμε στον κάδο του θερμομίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, την κρέμα, το ψάρι, αλάτι και πιπέρι. Επιλέγουμε από το μενού το STIR στους 80C για 8 λεπτά.
Βήμα 5: Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψάκι και προσθέτου το σολομό, τις γαρίδες, τα μπιζέλια και τα αυγά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 6: Σκεπάζουμε το μείγμα μας με τον πουρέ πατάτας με προσοχή ώστε να μην αφήσουμε κάποιο σημείο ακάλυπτο.
Βήμα 7: Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Απαραίτητος εξοπλισμός για την παρασκευή της συνταγής : θερμομίξερ
Καλή σας όρεξη !!