ΕΤΑΙΡΕΙΑ

karamanis-cuisine3

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρεία KARAMANIS S.A. ιδρύθηκε το 1959 από τον Βασίλη Καραμάνη με βασική δραστηριότητα την κατασκευή και τη διάθεση κρεατομηχανών και πριονοκορδελών μέσω συνεργατών. Έχοντας κατακτήσει μερίδιο αγοράς, το οποίο έφθασε στο 85%, η εταιρεία αποφάσισε την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς της. Στο πλαίσιο αυτό ενίσχυσε την εταιρεία ο Γιώργος Καραμάνης και ξεκίνησε η παραγωγική δραστηριότητα.

Η νέα δραστηριότητα εστίασε στην παραγωγή αποφλοιωτών, πολυκοπτικών, σνιτσελομηχανών, λεμονοστιφτών, καθώς και στην παραγωγή σε φραπιέρες, βραστήρες καφέ, τυροτρίφτες, μηχανές κοπής σουβλακιών, μηχανές hot dog. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εισαγωγές, που αφορούσαν κυρίως σε μηχανήματα κατεργασίας όπως ζαμπονομηχανές, ζυγαριές κλπ.

Το 1990 ιδρύθηκε η DOMHOTEL, με μετόχους τον Γιώργο Καραμάνη, την Ιουλία Καραμάνη και τον Παναγιώτη Κασιμάτη, η οποία άρχισε να εισάγει σκεύη κουζίνας και επιτραπέζιο εξοπλισμό. Παράλληλα, συνεχίστηκε η διεύρυνση της ποικιλίας των προϊόντων στις υπόλοιπες κατηγορίες. Στα τέλη του 1999 αποφασίστηκε η συγχώνευση των εταιρειών (KARAMCO AEBE, KARAMCO ΕΠΕ και DOMHOTEL) και έτσι δημιουργήθηκε η KARAMANIS S.A. στη μορφή που έχει έως σήμερα.

Η διεύρυνση των δραστηριοτήτων οδήγησε το 2004 στη δημιουργία ιδιόκτητων αποθηκών, στο 69ο χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Το 2011 η εταιρεία KARAMANIS S.A. ίδρυσε υποκατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε συνεργασία με τον Μύρωνα Παπαδάκη και με βασικό σκοπό την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων σε όλο το νησί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της 50ετούς πορείας η KARAMANIS S.A. έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένα έργα σε μερικές από τις πιο μεγάλες μονάδες μαζικής εστίασης μεταξύ των οποίων είναι το ΒΑΡΟΥΛΚΟ, το FOCACCINO, το ARTISTI MACARONI, τα ALDEMAR HOTELS, το ARION, το WESTINATHENS και την TAVERNA του ASTIR PALACE, καθώς και τα εστιατόρια BARAONDA και DALU. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην Ενότητα "Έργα"

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΟΡΑΜΑ

Εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις, στην εταιρεία KARAMANIS S.A. διασφαλίζουμε ότι οι πελάτες μας παραμένουν στην αιχμή των εξελίξεων.

Το Όραμά μας είναι να διατηρήσουμε την ανάπτυξή μας, ως η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στο χώρο των έργων εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης, προσφέροντας στους πελάτες μας, ευρεία γκάμα επιλογών, καινοτομικές λύσεις και άριστη υποστήριξη.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Αποστολή μας είναι να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία στο χώρο των έργων εξοπλισμού μονάδων μαζικής εστίασης καλύπτοντας τις προσδοκίες των πελατών μας για:

 • Υψηλή ποιότητα
 • Πρωτοποριακή τεχνολογία
 • Καινοτομικότητα
 • Αξιοπιστία και
 • Άψογη εξυπηρέτηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Από την ίδρυση μας επενδύουμε συστηματικά, στο ανθρώπινο δυναμικό και στους συνεργάτες μας. Επενδύουμε συνεχώς, σε έναν ισχυρό πυρήνα ανθρώπων, με εμπειρία και όρεξη για δημιουργία και σε μια ισχυρή ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών που συμπληρώνουν τις δυνατότητες μας.

Βασίζουμε την επιτυχία μας στη δέσμευσή μας για Ποιότητα και Καινοτομία και δεν ξεφεύγουμε ποτέ από τις θεμελιώδεις αρχές της φιλοσοφίας μας, που είναι η Συνέπεια, η Ομαδικότητα, η Τεχνογνωσία.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Από το 1959 η εταιρεία KARAMANIS S.A. συνδυάζει την κατασκευή και την εισαγωγή μηχανημάτων και εξοπλισμού υψηλών απαιτήσεων. Με υψηλή τεχνογνωσία και κορυφαίους προμηθευτές της Ευρωπαϊκής και της διεθνούς αγοράς, η εταιρεία διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων για μονάδες Μαζικής Εστίασης, κάθε είδους και μεγέθους.

Τα προϊόντα της εταιρείας καλύπτονται από τα διεθνή standards CE και ISO και είναι κατάλληλα για χρήση σε χώρους οι οποίοι λειτουργούν ή θα λειτουργούν σύμφωνα με το σύστημα υγιεινής ISO 22000:HACCP.

Σήμερα, η KARAMANIS S.A. έχει την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, διαθέτοντας στην Ελληνική αγορά χιλιάδες προϊόντα από κορυφαία εργοστάσια του εξωτερικού.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Στην KARAMANIS S.A. προσφέρουμε κάτι περισσότερο από προϊόντα, μηχανήματα, εξοπλισμό ή αναλώσιμα. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, που αποτελούνται από προϊόντα κορυφαίων οίκων και συνοδεύονται από υπηρεσίες μελέτης και σχεδιασμού, κορυφαία εξυπηρέτηση και άψογη τεχνική υποστήριξη.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε υπόσταση στο όνειρό σας, ώστε να δημιουργήσετε τον χώρο που έχετε φανταστεί και σχεδιάσει.

Το εξειδικευμένο τμήμα Μελέτης, Σχεδιασμού και Παροχής Ολοκληρωμένων λυσεων - μαζί με τους συνεργάτες μας - σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για να φτιάξετε το χώρο σας, όπου κι αν βρίσκεστε στην ελληνική επικράτεια.

ΤΟΜΕΙΣ

Η KARAMANIS S.A. προσφέρει προϊόντα, υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις για μια ευρεία γκάμα μονάδων μαζικής εστίασης, κάθε δραστηριότητας και μεγέθους:

 • Ξενοδοχεία
 • Εστιατόρια
 • Αλυσίδες εστιατορίων
 • Café
 • Snack-bars
 • Clubs
 • Νοσοκομεία
 • Εκπαιδευτικά ιδρύματα
 • Super Markets
 • Εταιρείες catering
 • Mini markets
 • Κρεοπωλεία
 • Ζαχαροπλαστεία


ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι επιλεγμένοι συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το ειδικό τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας μας και την τεράστια γκάμα ανταλλακτικών που διαθέτουμε, διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης.

Σας υποστηρίζουμε ΕΓΚΑΙΡΑ και ΣΩΣΤΑ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Για όλους εμάς στην KARAMANIS S.A., η Ποιότητα είναι συνυφασμένη με την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας, σε όλα τα επίπεδα. Από το 1959 η Ποιότητα αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα για αυτό και επενδύσαμε συστηματικά σε συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας που καλύπτουν τόσο την κατασκευαστική, όσο και την εισαγωγική μας δραστηριότητα.

Στην KARAMANIS S.A. έχουμε επιλέξει να σας προσφέρουμε μόνο την ανώτερη ποιότητα, τόσο στα προϊόντα, όσο και στις υπηρεσίες, για να διασφαλίζουμε την δική σας ικανοποίηση. Απόδειξη αποτελούν οι συνεχείς επενδύσεις σε Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας στο πλαίσιο των οποίων:

 • Λάβαμε πιστοποίηση από τον οργανισμό European Quality Assurance σύμφωνα με το πρότυπο ISO:9001:2000 για την Πώληση, την διάθεση και την υποστήριξη Επαγγελματικού Εξοπλισμού Εστίασης (EQA - ELOT EN ISO 9001:2000 - THE SALES, DELIVERY AND SERVICE OF PROFESSIONAL CATERING EQUIPMENT)
 • Έχουμε λάβει την πιστοποίηση ISO 22000:2005 "Συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων - Απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων"
 • Λάβαμε αναγνώριση από την MAYFAIR, μία εταιρεία πιστοποίησης για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και επισιτισμού (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering), η οποία πιστοποιεί προϊόντα, εξυπηρέτηση πελάτη, ποιότητα παραγωγής.
 • Η εταιρεία KARAMANIS S.A. χαρακτηρίστηκε το 2010 ως μία από τις ισχυρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με αξιολόγηση της ICAP "Strongest companies in Greece".

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Η επιθεώρηση προϊόντων διασφαλίζει ότι όλα τα υλικά, μηχανήματα, εξοπλισμός που παραλήφθηκαν πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της εταιρείας μας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Αγοράζουμε πρώτης ποιότητας υλικά και κάνουμε ελέγχους που διασφαλίζουν πως καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις μας. Όλοι οι εργαζόμενοι, είναι από κοινού υπεύθυνοι για τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και για την εξασφάλιση της συνεχούς βελτίωσης.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Λόγω των υψηλών προτύπων ποιότητας στην KARAMANIS S.A. δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες και στο τελικό φινίρισμα, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως το έργο, το οποίο θα παραδοθεί θα είναι εφάμιλλο των υψηλών προτύπων ποιότητας και θα πληρεί τις απαιτήσεις του πελάτη μας.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η δραστηριότητα της KARAMANIS S.A.:
- Έχει λάβει πιστοποίηση από τον οργανισμό European Quality Assurance σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000
- Έχει λάβει αναγνώριση από τη MAY FAIR, για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και επισιτισμού
- Ακολουθεί το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) - Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου
- Είναι σύμφωνη με το ISO 22000:2005 το πρώτο διεθνές Πρότυπο για τα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Στην εταιρεία KARAMANIS S.A. προσφέρουμε κάτι περισσότερο από προϊόντα, μηχανήματα, εξοπλισμό ή αναλώσιμα. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, που αποτελούνται από προϊόντα κορυφαίων οίκων και συνοδεύονται από υπηρεσίες μελέτης και σχεδιασμού, άριστη εξυπηρέτηση και άμεση τεχνική υποστήριξη. Σκοπός μας είναι να δώσουμε υπόσταση στο όνειρό σας, ώστε να δημιουργήσετε τον χώρο που έχετε φανταστεί και σχεδιάσει, ανεξάρτητα από το είδος, το μέγεθος ή την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στην KARAMANIS S.A. προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για μονάδες μαζικής εστίασης κάθε είδους και κάθε μεγέθους. Με μία ομάδα έμπειρων στελεχών, εξειδικευμένων τεχνικών και ένα δίκτυο εξαιρετικών συνεργατών συγκεντρώνουμε κάτω από την ίδια στέγη, όσα χρειάζονται για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες σας να κερδίσετε! Οι υπηρεσίες μας, σας παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε με επιτυχία το δύσκολο έργο σας!

ΜΟΝΤΕΛΟ 8 ΒΗΜΑΤΩΝ

Για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων η KARAMANIS S.A. ακολουθεί ένα μοντέλο 8 βημάτων, το οποίο διασφαλίζει πως δεν θα γίνει τίποτε στην τύχη...Τα βήματα

Ακρόαση: Σε αυτό το βήμα ακούμε τις ανάγκες σας, καταγράφουμε τις επιθυμίες σας και τα δεδομένα.
Μελέτη: Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μελετούμε τις λύσεις, ώστε να αξιοποιήσουμε σωστά τους διαθέσιμους χώρους και να αποδώσουμε αυτό που επιθυμείτε.
Επιλογή εξοπλισμού: Σε αυτό το βήμα επιλέγουμε τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό που απαιτείται για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας και σας καταθέτουμε λεπτομερή πρόταση.
Αποτύπωση υπηρεσίας: Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τις απαιτήσεις που πρέπει να καλύπτονται, όσον αφορά στις μηχανικές απαιτήσεις.
Κατασκευές: Μετά την έγκριση των προτάσεών μας προχωρούμε στον προγραμματισμό  των κατασκευών και ξεκινούν οι εργασίες.
Εγκατάσταση: Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε συμφωνήσει γίνονται οι εργασίεςεγκατάστασης.
Εκπαίδευση: Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης προχωρούμε σε μια πρόβα τζενεράλε, ώστε να διασφαλίσουμε την άρτια λειτουργία των μηχανημάτων και της  μονάδας και υλοποιείται η εκπαίδευση των υπευθύνων.
Υποστήριξη: Η μονάδα τίθεται σε λειτουργία και εμείς βρισκόμαστε πάντα κοντά σας για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα.

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η συζήτηση, όπου εμείς θα διατηρήσουμε το ρόλο του ακροατή θα μας δώσει την εικόνα που χρειαζόμαστε σχετικά με τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα σχεδιά σας, όπως και τις απόψεις και τις ιδέες σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη.

Το εξειδικευμένο τμήμα Μελέτης με τα έμπειρα στελέχη της KARAMANIS S.A. θα σας παρουσίασει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών, που θα είναι «κομμένο και ραμένο» στα μέτρα σας. Με τη χρήση του CWS, ενός εξειδικευμένου μοναδικού σχεδιαστικού προγράμματος στο οποίο η KARAMANIS S.A. επένδυσε σημαντικά από το 2003 σχεδιάζουμε με ακρίβεια και δημιουργικότητα. Με τις δυνατότητες που μας προφέρουν η τεχνολογία, οι γνώσεις των στελεχών μας και η μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων θα σας παρουσιάσουμε τουλάχιστον 2 ολοκληρωμένες προτάσεις: μία με γνώμονα την τιμή (price oriented) και μία με γνώμονα την ποιότητα (quality first).

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι επιλεγμένοι συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το ειδικό τμήμα της εταιρείας και την τεράστια γκάμα ανταλλακτικών που φιλοξενείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στον Αγ. Ι. Ρέντη διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης ΕΓΚΑΙΡΑ και ΣΩΣΤΑ.

Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών είναι μια από τις πιο νευραλγικές – υψηλής προτεραιότητας – δραστηριότητες της εταιρείας μας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ταχύτητα εξυπηρέτησης, την ποιότητα των υπηρεσιών και τελικά την αξιοπιστία.

Επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση των πωλητών μας και των συνεργατών μας στις νέες τεχνολογίες, καθώς και στην εκπαίδευση των τεχνικών μας στα νέα προϊόντα, ενώ συνεχής είναι η ενημέρωση στα θέματα που αφορούν στο HACCP.

Στεκόμαστε δίπλα στους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους μετρ, τους αρχιτέκτονες ή τους διακοσμητές, κατανοούμε τα σχέδια τους, μελετούμε σε βάθος και προσφέρουμε λύσεις που βασίζονται στην ποικιλία των προϊόντων μας, στην εμπειρία μας, στην τεχνογνωσία και στην υψηλή εξειδίκευση.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να ολοκληρώνουμε τα έργα στο συμφωνημένο χρόνο και προϋπολογισμό.

AFTER SALES/AFTER INSTALLATION

Η εγκατάσταση δεν είναι το τελευταίο στάδιο της συνεργασίας μας. Είναι το σημείο, στο οποίο εγκαινιάζουμε μία πολυετή συνεργασία με  σκοπό να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία σας και η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες σας. Με το πέρας της εγκατάστασης μία ομάδα άρτια εκπαιδευμένων τεχνικών είναι στη διάθεση σας, ενώ σας προσφέρουμε άμεση επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων σας. Κυρίως, έχουμε δεσμευτεί για την έγκαιρη παράδοση και αποστολή των ανταλλακτικών για αυτό και διατηρούμε αποθήκη με ευρεία γκάμα ανταλλακτικών για τα προϊόντα που εισάγουμε.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ