Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

10 Δεδομένα για τα μικροκύματα

10 Δεδομένα για τα μικροκύματα

 1. Ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, τυχαία.Η ενέργεια μικροκυμάτων αναπτύχθηκε αρχικά για συστήματα ραντάρ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1945, ο Δρ. Percy Spencer εργαζόταν σε συστήματα ραντάρ για την Raytheon Corporation, όταν κατά λάθος ανακάλυψε ότι τα μικροκύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα. Κατά τη διεξαγωγή πειραμάτων με ένα νέο magnetron, μια γλυκιά μπάρα, έλιωσε στην τσέπη του.
 1. Ο πρώτος φούρνος μικροκυμάτωνΟ πρώτος εμπορικός φούρνος μικροκυμάτων παράχθηκε το 1947. Ο φούρνος ήταν περίπου 182εκατοστά ψηλός και ζύγιζε περίπου 154κιλά. Το 1965, η Raytheon εξαγόρασε την Amana® Refrigeration. Δύο χρόνια αργότερα, η Amana έφερε στο εμπόριο το πρώτο φτηνό φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι: το Radarange ™ – ένα όνομα που εξακολουθεί να συνδέεται με τους φούρνους Amana® Commercial και ACP, Inc.
 1. Μαγείρεμα με ραδιοσυχνότηταΗ καρδιά του φούρνου μικροκυμάτων είναι το magnetron, μια συσκευή που παράγει ραδιοκύματα. Αυτά τα κύματα διεγείρουν τα μόρια νερού μέσα στα τρόφιμα, προκαλώντας τους δόνηση. Αυτή η δόνηση έχει ως αποτέλεσμα τη θερμότητα, το μαγείρεμα των τροφίμων από μέσα.
 1. Σφραγίδα ασφαλείαςΗ σφράγιση της πόρτας είναι ο λόγος για τον οποίο τα φούρνοι μικροκυμάτων είναι ασφαλή και διατίθενται για δημόσια και οικιακή χρήση σήμερα. Εξαλείφει ουσιαστικά την ενέργεια μικροκυμάτων που διαφεύγει από την κοιλότητα του φούρνου. Ένας από τους εφευρέτες του, ο Δρ. John Osepchuk εξακολουθεί να είναι σύμβουλος ACP.

  Τα σύγχρονα μικροκύματα ρυθμίζονται με αυστηρά πρότυπα. Κάθε φούρνος ACP έχει δοκιμαστεί για να καλύψει και να υπερβεί αυτά τα πρότυπα.

 1. Το μαγείρεμα με μικροκύματα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικάΣύμφωνα με μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, “διότι οι χρόνοι μαγειρέματος με μικροκύματα είναι μικρότεροι, το μαγείρεμα με φούρνο μικροκυμάτων κάνει καλύτερη δουλειά για τη διατήρηση της βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών ουσιών που διασπώνται όταν θερμαίνονται.”. Ο ατμός στο φούρνο μικροκυμάτων είναι προτιμότερος από το να βυθίζουμε τα τρόφιμα σε νερό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θρεπτικών ουσιών. “Η μέθοδος μαγειρέματος που διατηρεί καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, θερμαίνει τα τρόφιμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά. Οι φούρνοι μικροκυμάτων πληρούν αυτά τα κριτήρια.
 2. Τα περιστρεφόμενα πιάτα είναι υπερτιμημέναΜια δημοφιλής αλλά ατελής “λύση” για την εξάλειψη των καυτών σημείων είναι η περιστροφή τροφίμων σε ένα πιάτο. Με περιστρεφόμενα πιάτα, τα μεμονωμένα ζεστά σημεία εξαλείφονται, μόνο για να αντικατασταθούν από ζώνες ζεστού και κρύου. Ανάλογα με το φούρνο, μερικές φορές το κέντρο είναι κρύο, κάποτε ζεστό. Αλλά ποτέ δεν είναι ομοιόμορφη. Και, περισσότερο από το ήμισυ του όγκου του φούρνου σπαταλάτε έξω από το πιάτο – μια τεράστια σπατάλη χρημάτων και χωρητικότητας.
 1. Συντονισμός – όχι μόνο για καλή πρακτικήΓια την εξάλειψη των θερμών σημείων, τα προηγμένα σχέδια φούρνων, όπως τα ACP, αναταράσσουν και αντικατοπτρίζουν τα μικροκύματα αντί της περιστροφής του φαγητού. Η ενέργεια μικροκυμάτων αντικατοπτρίζεται από μια περιστρεφόμενη κεραία. Αυτό “κόβει τους κόμβους”, σκουπίζοντας τους γύρω από την κοιλότητα του φούρνου σαν προβολέας από μια μπάλα ντίσκο.

  Υποστηριζόμενη από δεκαετίες αφοσιωμένης έρευνας και ανάπτυξης, η εμπειρία της ACP στο συντονισμό της γεωμετρίας της κοιλότητας με το σχεδιασμό της κεραίας, για τη βελτιστοποίηση της κατανομής και της έντασης ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη και ανώτερη απόδοση μαγειρέματος.

 1. Ρυθμίσεις μαγειρέματος – ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλαΔιαφορετικές τροφές ανταποκρίνονται διαφορετικά στο φούρνο μικροκυμάτων. Η εξισορρόπηση της ενέργειας μαγειρέματος και του χρόνου μαγειρέματος, είναι το κλειδί για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των τροφίμων και των συστατικών και να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, τα τρόφιμα με μεγάλη ποσότητα νερού, αλατιού, ζάχαρης ή λαδιών / μαγειρικό λίπος μαγειρεύονται γρηγορότερα λόγω υψηλότερου ποσοστού απορρόφησης MW.

  Η ομάδα της ACP με τους ειδικούς σεφ και μια ομάδα επιστημόνων τροφίμων είναι ειδικοί για όλα τα είδη που γίνονται σε μικροκύματα. Παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μενού και των χρόνων μαγειρέματος.

 1. Εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνουΣύμφωνα με το Energy Star, “Οι φούρνοι μικροκυμάτων καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια (έως και 80% λιγότερο) από τους συμβατικούς φούρνους. Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, οι φούρνοι μικροκυμάτων γενικά μαγειρεύουν τα τρόφιμα πολύ γρηγορότερα και δεν παράγουν τόση θερμότητα στην κουζίνα σας, ώστε να εξοικονομήσετε το κόστος κλιματισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ».

  Πόσο κοστίζει λοιπόν να χρησιμοποιείτε καθημερινά έναν εμπορικό φούρνο μικροκυμάτων; Ελέγξτε την κατανομή του κόστους ενέργειας ανά μοντέλο.

 1. Μια αμερικανική παράδοση στην καινοτομία και την κατασκευήΤο μαγείρεμα σε μικροκύματα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1945. Ο πρώτος καταναλωτικός φούρνος μικροκυμάτων αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Αϊόβα το 1967. Τώρα, 50 χρόνια αργότερα, η ACP είναι υπερήφανη που συνεχίζει την κληρονομιά ως ο μόνος κατασκευαστής φούρνων που παράγει φούρνους στις ΗΠΑ. Στις αρχές του χρόνου, η ACP εγκαινίασε το φούρνο υψηλής ταχύτητας Xpress IQ ™ ARX & MRX. O Xpress IQ ™ συνδυάζει την πρόσκρουση, τον κυκλοθερμικό και την τέλεια συντονισμένη ενέργεια μικροκυμάτων για γρήγορο μαγείρεμα, φρυγάνισμα, σοτάρισμα.

  Η ACP, Inc. παράγει εμπορικούς φούρνους μικροκυμάτων κάτω από το σήμα Amana® Commercial εντός της Βόρειας Αμερικής και το εμπορικό σήμα Menumaster® Commercial παγκοσμίως. Οι φούρνοι ACP έχουν καταταγεί ως οι καλύτεροι κάθε χρόνο και προτιμώνται σε τομείς απόδοσης, αξιοπιστίας, εξυπηρέτησης, κατασκευής, ευκολίας χρήσης και ασφάλειας.

  Με έδρα το Cedar Rapids της Αϊόβα, η ACP είναι μέλος του ομίλου Ali – μια ιδιωτική εταιρεία που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση εξοπλισμού εμπορικής εστίασης. Ο όμιλος Ali λειτουργεί παγκοσμίως μέσω 76 εμπορικών σημάτων με θυγατρικές πωλήσεων και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό.

Η εταιρία ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ, είναι ο αντιπρόσωπος των φούρνων μικροκυμάτων ACP στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.