Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 Τεχνικές κρύου καπνίσματος που θα πρέπει να ξέρετε

Πως να κάνετε κρύο κάπνισμα

Το κύριο πλεονέκτημα του κρύου καπνίσματος είναι ότι δεν παράγει αρκετή θερμότητα, ώστε να καίει το φαγητό. Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε νότες γεύσης και αρώματος καπνού σε σχεδόν σε όλες τις πρώτες ύλες. Λοιπόν…. τι γίνεται αν δεν παράγει καθόλου θερμότητα;

Το Smoking Gun® Pro βγάζει έναν εντελώς κρύο καπνό. Είναι εγγυημένο οτι διατηρεί όλα τα τρόφιμα που καπνίζονται εντελώς ωμά. Αυτό αυξάνει τις δυνατότητες του και τις επιλογές σας τι να καπνίσετε κρύο…..!!

 

Cocktail – σέηκερ ή ανεστραμμένο γυαλί

Στερεά τρόφιμα – Δοχείο με καπάκι ή σακούλα σφραγισμένη

Υγρά – μπλέντερ

Μαλακά φαγητά ή αλείμματα – μίξερ

Παρουσίαση πιάτου : καμπάνα

Γιατί κρύο κάπνισμα

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό κάπνισμα ή τους φούρνους καπνίσματος, το Smoking Gun® Pro δεν παράγει υπερβολική θερμότητα, συμπύκνωση, έντονο καπνο, φωτιά ή λίπος. Αυτός ο φορητός καπνιστής είναι μικρός αλλά δυνατός. Το συμπαγές προφίλ του επιτρέπει την εύκολη αποθήκευση και γρήγορη εγκατάσταση σχεδόν οπουδήποτε.

Με το κρύο κάπνισμα, έχετε την ευκαιρία να αποφασίσετε πότε θα εφαρμόσετε τον καπνό. Μπορείτε να εμποτίσετε τον καπνό πριν ή μετά το μαγείρεμα ή να διατηρήσετε το φαγητό εντελώς ωμό. Μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή νοστιμιά σχεδόν σε οτιδήποτε! Δοκιμάστε να καπνίσετε συνοδευτικά όπως σαλάτα με σάλτσα ή πατάτα για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας με ένα απροσδόκητο κάπνισμα.

Smoking Gun® Pro

Η επιλογή σας από εύφλεκτα υλικά, όπως διάφορα τσιπς, τσάι, βότανα, μπαχαρικά, ακόμη και αποξηραμένα λουλούδια περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους τρόφιμα ή υγρά. Ως ευέλικτη συσκευή χειρός, είναι εύκολο στη χρήση για έγχυση ή φινίρισμα με ποικιλία καπνιστών γεύσεων και αρωμάτων.

 

Tips κρύου καπνίσματος από έναν επαγγελματία

Μεγιστοποιήστε την επιφάνεια για την τελική έγχυση καπνού. Αν θέλετε να καπνίσετε βούτυρο, δοκιμάστε να το χτυπήσετε σε μίξερ με μπολ ή να το απλώσετε σε τηγάνι. Τα cocktail με το κούνημα αερίζονται και εμποτίζονται γρήγορα. Εάν καπνίσετε μια σούπα, σάλτσα ή πουρέ, γεμίστε το μπλέντερ με πυκνό καπνό κατά τη διάρκεια της ανάδευσης για να κρατήσετε τη γεύση.

Ο χρόνος που χρειάζονται τα τρόφιμα για να απορροφήσουν τον καπνό, μπορεί να ποικίλει πολύ. Θα χρειαστούν κάποιες δοκιμές ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης του μαγειρέματος, έτσι δεν είναι;

Κατά κανόνα, προσπαθήστε να καπνίσετε το φαγητό με καπνό για 5 λεπτά.  Δοκιμάστε και αφήστε το να ξεκουραστεί ή  καπνίστε ξανά.

Εάν καπνίσετε ωμά κρέατα πριν από το μαγείρεμα, η γεύση του καπνού θα είναι πιο λεπτή στο τελικό αποτέλεσμα. Εάν καπνίζετε τα τρόφιμα σας λίγο πριν το σερβίρετε, το κάπνισμα θα είναι πιο δυνατό. Για να διατηρήσετε τη γεύση και το άρωμα του καπνού σε καρυκεύματα, αποθηκεύστε τα σε δροσερό, σκοτεινό σημείο ή στο ψυγείο, αν είναι δυνατόν.