Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιατί η θερμοκρασία του σκεύους μου είναι διαφορετική από τη θερμοκρασία του φαγητού μου;

Με απλά λόγια, η θερμοκρασία του σκεύους μαγειρέματος δεν είναι πάντα η ίδια με εκείνη που έχει το φαγητό. Εάν χρησιμοποιούμε μικρό σκεύους π.χ. του 1 λίτρου, οι θερμοκρασίες μπορεί να ευθυγραμμιστούν γρήγορα. Αν τοποθετήσουμε ένα σκεύος 5λίτρων στην ίδια εστία, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να ευθυγραμμιστεί η θερμοκρασία. Είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθεί μια δεδομένη θερμοκρασία. Η θερμοκρασία των περιεχομένων και του ίδιου του σκεύους (μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) μπορεί να πλησιάσει την ισορροπία, αλλά δεν μπορεί να φτάσει καν λόγω των παραγόντων του περιβάλλοντος ή της ψύξης και της εξάτμισης στην επιφάνεια του υγρού. Ας αλλάξουμε τις ταχύτητες και χρησιμοποιούμε μια οικεία αναλογία ..
Ας δούμε την θέρμανση / κλιματισμό. Αν ρυθμίσουμε ετε το σπίτι σας στους 22°C και το σύστημα θέρμανσης ή ψύξης ενεργοποιηθεί, θα βγάλει πολύ ζεστό ή πολύ κρύο αέρα ώστε να φτάσει γρήγορα στο ρυθμισμένο σημείο των 22°C. Ο αέρας που βγαίνει από τους αεραγωγούς δεν είναι 22°C . Αν ήταν, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φτάσει την ισορροπία. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και εδώ. Λόγω του μοναδικού προγραμματισμού PID του Control ºFreak, αυτό είναι όπου θα αναπτύσσουμε το Probe Control ™. Αυτό συμβαίνει επειδή το Probe Control ™ παρακολουθεί αυτόματα και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σκεύους, για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Οι περισσότερες επαγωγικές εστίες έχουν απλό έλεγχο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και γι ‘αυτό πρέπει να τις προσαρμόζετε συνεχώς όταν προσθέτετε ή αφαιρείτε τρόφιμα. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και διατηρεί τον έλεγχο της διαδικασίας μαγειρέματος.

Τι είναι ο έλεγχος PID;
Το PID σημαίνει Proportional Integral Derivative (αναλογικό ολοκληρωμένο παράγωγο). Ο ήχος συγχέει; Ίσως, αλλά ας χρησιμοποιήσουμε μια άλλη γνωστή αναλογία. Εξετάστε τη ρύθμιση του cruise control στο αυτοκίνητό σας.
Φανταστείτε ότι οδηγείτε 30 μίλια / ώρα κατά μήκος ενός επίπεδου δρόμου. Πιέστε και αφήστε το πεντάλ για να διατηρήσετε 30 mph. Αυτός είναι ο αναλογικός έλεγχος. Αλλά τι γίνεται αν αρχίσετε να ανεβαίνετε σε ένα λόφο; Η ταχύτητά σας θα αρχίσει να μειώνεται. Όσο ταχύτερα μειώνεται η ταχύτητα, τόσο περισσότερη επιτάχυνση χρειάζεται να εφαρμόσετε. Πρόκειται για έλεγχο παραγώγων. Αν έχετε μικρή διαφορά μεταξύ της επιθυμητής ταχύτητας και της πραγματικής ταχύτητας, όπως είναι οι μικρές μεταβολές στην πίεση των ποδιών σας, ο αναλογικός έλεγχος είναι πολύ μικρός για να είναι αποτελεσματικός. Εάν αυτή η μικρή διαφορά παραμένει αδιάκοπη, αυτό το σφάλμα θα γίνει όλο και μεγαλύτερο. Αυτό καθορίζεται από τον ολοκληρωμένο έλεγχο. Αυτό βοηθά το αυτοκίνητό σας να φτάσει στη σωστή ταχύτητα και να μείνει εκεί.

Πώς με βοηθάει αυτό;
Το μαγείρεμα είναι μια περίπλοκη επιστήμη. Η φυσική του μαγειρέματος είναι αρκετά περίπλοκη. Όταν ένα φιλέτο τοποθετείται σε ένα ζεστό τηγάνι ή ένα κρύο φαγητό μπαίνει σε μια φριτέζα με καυτό λάδι, υπάρχει μεταφορά θερμότητας. Χρειάζεται προσοχή από τον μάγειρα, ώστε να γνωρίζει αυτή τη μεταβολή της θερμοκρασίας, να ρυθμίζει, να παρακολουθεί και να αναπροσαρμόζει για να επιτύχει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Όταν οι παραγγελίες αρχίζουν και έρχονται συνεχεια, ο μάγειρας έχει πολλά να σκεφτεί. Είναι πολύ πιθανό σε αυτή την περίπτωση να γίνεται όλο και λιγότερο η δυνατότητα ρύθμισης, παρακολούθησης και αναπροσαρμογής των θερμοκρασιών κάθε είδους μαγειρέματος. Ο έλεγχος ºFreak χρησιμοποιεί προγραμματισμό PID για να κάνει όλα αυτόματα αυτόματα. Είναι σε θέση να ελέγχει τόσο τις υγρές όσο και τις ξηρές μεθόδους μαγειρέματος σε απόκλιση 1,8βαθμών.