Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φιλέτο σολωμού με γλυκό τσίλι

Φιλέτο σολωμού με γλυκό τσίλι

Φιλέτο σολωμού με γλυκό τσίλι

Υλικά για μια μερίδα
● 150γραμμάρια σολωμό ανά άτομο
● 2 κουταλιές της σούπας λάδι
● 1/2 φλιτζάνι γλυκιάς σάλτσας τσίλι
● Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
● Φρεσκοτριμμένο αλάτι της θάλασσας
Εκτέλεση
Αφαιρέστε το λίπος από το φιλέτο του σολωμού. Κόψτε το φιλέτο στο επιθυμητό μέγεθος. Δημιουργήστε ρηχές χαρακιές στο δέρμα, ώστε ο σολωμός να μην χάσει το σχήμα του  κατά την διάρκεια του ψησίματος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και περάστε το φιλέτο από λάδι. Μαγειρέψτε κάτω από δυνατό γκριλ ώστε να πάρει χρώμα το φιλέτο και από τις δύο πλευρές χωρίς όμως να ψηθεί εσωτερικά. Αποσύρετε από το γκρίλ και αλείψτε με ένα πινέλο το φιλέτο με την σάλτσα τσίλι. Τοποθετήστε το φιλέτο στην σακούλα καπνίσματος και έπειτα στην σχάρα η οποία θα είναι τοποθετημένη πολύ κοντά στην εστία θέρμανσης. Αφήστε το φιλέτο σας να ψηθεί για 15 λεπτά. Έπειτα τοποθετήστε την σχάρα πιο μακριά από την εστία και περιμένετε 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και περιμένετε μερικά λεπτά για να “ξεκουραστεί”.  Ανοίξτε την σακούλα καπνίσματος.

 

Καλή σας όρεξη !!

Σακούλες καπνίσματος και πολλά άλλα είδη θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα : www.horecabazaar.gr

 

Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων.